QUI SOM?

Des de DIVERGENTS entenem la discapacitat com un fenòmen social. No es tracta simplement d’un problema que afecte de manera aïllada a certs individus, sinó de la realitat d’un col·lectiu estructuralment condemnat a la marginació per la incapacitat d’adaptació per part de la societat a les seues característiques.

I açò és degut, fonamentalment, a que no s’ha promogut un mode de comprensió de la diversitat que atenga a les seues repercusions socials, al seu caràcter dinàmic i relacional, el que implica una particular relació d’eixes persones amb el seu entorn social. Aleshores, és en el nexe entre l’individu i la col·lectivitat on s’ha de situar la discapacitat.


Considerem que les constants socials que marquen l’existència de les persones amb diversitat funcional són l’exclusió, l’absència de control sobre la pròpia vida i una permanència en una minoria d’edat perpètua, la subordinació a pràctiques discriminatòries (fins i tot en drets fonamentals i inalienables), la condicionalitat respecte d’un entorn sord i impositiu i la conciència d’inferioritat; aleshores serà necessari caminar cap a mesures transformadores que integren la diversitat en totes les seues acepcions, que defensen els drets de les persones amb diversitat funcional, la  dignitat, la igualtat d’oportunitats, la participació activa en tots el àmbits socials i la no discriminació ni segregació.

DIVERGENTS és una associació que proporciona una estructura de suport a les persones amb diversitat funcional, actuant com a intermediària entre l’entorn i aquest col·lectiu perquè puguen participar activament de tots aquells recursos que existeixen en la societat.

Els principis bàsics de DIVERGENTS són la inclusió i participació comunitària de les persones amb diversitat funcional des de la igualtat d’oportunitats i la participació activa. Aquesta participació ofereix a les persones amb diversitat funcional exercir els seus drets i tenir una qualitat de vida acorde a les seves necessitats.


Divergents va néixer en 2009 a Xàtiva davant la manca d'iniciatives locals que ateneren al col·lectiu de persones amb diversitat funcional  i del buit institucional existent més enllà dels serveis mínims que els correspon per dret. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada